Jdi na obsah Jdi na menu
 


naše fotky na rajčeti

 

2013

 

pf2014.jpg

 

 

01.12.13 Dvojzkoušky v Hradištku posuzovala Míša Glossová. Její parkury se zdají na první pohled jednodušší, ale při běhu člověk zjistí, že to tak úplně není.. Z rychlých pasáží se lehko ulítne do disku.. V první zkoušce jsem bohužel Likču posadila hodně blízko první skočky a tak shodila laťku. Takže z toho bylo 4.místo s jednou chybkou... Škoda, jsem krááááva :-) jinak to byl moc pěkný běh a Likče jsem to takhle blbě zkazila... V druhém běhu jsme se Diskly.. nestihla jsem Likču vytlačit na skočku a tak jí minula a ulítla do tunelu, který měl následovat až pak.. :-)

17.11.13 Chrastava - dvojzkoušky - rozhodčím byl Rene Blank z Německa. Parkury super a hlavně co se mi líbilo, že se pan rozhodčí pohyboval po parkuru tak, že jsem o něm vůbec při běhu nevěděla.. Jinak tedy 2x dis. Z toho jednou na předposlední překážce po krásném čistém běhu.. :-D A protože se nám parkury a posuzování od pana rozhodčího líbilo, pozvali jsme ho k nám na naše srpnové závody...

09.11.13 výlet tentokráte s Dášou po okolí Lomnice... :-) Z Lomnice se šlo přes Košov, Kozlov, Allainovu věž na Tábor a pak křížovou cestou zpátky do Lomnice... Pár fotek na rajčeti..

 

20131109_161116.jpg

 

 

27.10.13 jsme se vypravily do Ratenic na závody agi... Závody posuzovala "místní" Jitka Maroušková. A bylo veselo.. S Likoušem jsme pokračovaly v sérii disků... Stále jí nedošlo, že ta odměnka bude fááákt až na konci! Takže Liky v průběhu parkuru střídavě zdrhala za Jindrou anebo za Jitkou.. :-D První dva běhy jsem to ustála s úsměvem, ale v posledním běhu (kdy už Liky opravdu lítala mezi Jindrou a Jitkou a mě vůbec nevnímala) už jsem nevydržela a Likynka opouštěla parkur v mé náruči a bez odměnky... V tu chvíli jsem si jen řikala: "KAM SE PODĚL TEN MŮJ HUJEEER! :-D :-D :-D

19.10.13 Péťa nás opět vytáhla na výlet. Tentokrát po okolí Semil - po modré do Spálova a zpět po červené Riegrově stezce. Tentokrát v plné sestavě i s Indýrkou... Pár fotek u mě na rajčeti..

 

20131019_153309.jpg

 

12.10.13 jsme vyrazily do Blešna. Posuzoval jeden z nových rozhodčích Petr Pupík. Už cestou jsem říkala, že bude mít zajisté vypečené parkury.. :-) A taky ano... Parkury běhavé a zároveň technické... Bylo tedy potřeba řešit techniku v rychlosti, makat a být všude včas a zároveň nevlítnout někde do pastičky... Což se nám moc nedařilo.. Likča byla trochu rozlítaná a tak jsme se 3x diskly. Ale mám radost, že Likča zrychluje.. Takže už chybí jen ta moje fyzička k tomu.. :-D :-D :-D

28.09.13 Na našich závodech jsme slíbili Alici, že dorazíme na závody do Huntířova, které pořádá. Rozohdčím byl Antonín Grygar. U tohoto rozhodčího jsem běhala po hodně dlouhé době.. Parádně jsme si na jeho parkurech zaběhaly a Likynka se opravdu snažila.. Jumping jsme zvládly čistě. V jedné části jsme díky vedení přes tunel (ocitla jsem se tam nějako náhodou) nějaké setinky ušetřily, ale v další části jsem nestihla čelo (moje oblíbené :-D) a posílala jsem Liky před sebe.. tím jsme zase něco na čase ztratily.. Ale s Liky jsem byla naprosto spokojená. Se sebou už trochu méně.. Nakonec jsme byly v jumpu páté (z 35). Ve zkoušce LA2 byl zařazen stůl. Liky ho viděla asi tak podruhé v životě a tak se raději šla přivítat s panem rozhodčím.. :-D Cestou nám spadla ještě k tomu jedna tyčka a bylo z toho jedno odmítnutí a jedna chyba a nějaké cca 10.místo. V agility jsme se diskly. Nějak jsem se nedokázala v jednu chvíli rozeběhnout a Liky minula skočku a pak ji skočila zpět... No co dodat. Začala jsem opět chodit běhat.. :-D

14.09.13 Česká Lípa a Buřt Cup.. Závody posuzovala jedna z nových rozhodčích Míša Glossová. A musím napsat, že se mi líbily jak její parkury, tak i posuzování.. Jen tak dál.. :-)
Jumping i Agility pro nás dis.. Ve zkoušce jsme byly čtvrté s jedním odmítnutím bo panička byla trochu pomalá.. :-D

07.09.13 Výlet Krkonoše - Indy s námi bohužel nebyla, protože měla zrovna antibiotika.. Tak odpočívala doma v pelíšku. Na výlet nás vytáhla Péťa od bíglic a bylo to super.. Fotky najdete tady a tuto.

 

 fincup_050.jpg

31.08.13 Jindra mě tak trochu ukecala, abych s ní vyrazila do Vysokého Mýta na Sárovecký Fin Cup. U Petra Dostála jsem běhala naposledy v době jeho hospitací, tak jsem byla zvědavá na jeho parkury. A parkury, musím říct, byly těžké. Ale na druhou stranu nebyly nějak krkolomné a přišlo mi, že jsou logické a plynule zaběhnutelné. V jumpu jsme měly odmítačku na slalomu za špatný náběh a pak odmítnutí na poslední překážce, kde už jsem opět nestíhala. Já Likynu v tu chvíli pohladila a brala jsem to jako další dis. Ale ostatní na mě volali, abych to opravila a tak jsem je poslechla. A k mému překvapení jsme měli mávnuté dvě odmítnutí a chybu za dotyk. Pravda je, že jsme práci na parkuru nepřerušily a dotyk nám nepřinesl ani žádnou výhodu.. Takže vlastně proč ne. A jak se v průběhu dne ukázalo, Petr asi rozhodně na parkuru raději vidí pohlazení než chycení za kůži..
Zkouška A2 byla celkem masakr. Nejen mně, ale i jiným se zdála těžší než pak následující trojková zkouška. Ale to už tak někdy bývá. Zkoušku LA2 jsme nakonec daly čistě. Ikdyž jsem po doběhu prohlásila, že by jsme mohly v klidu do Partičky (tzn. byla to jedna improvizace za druhou) :-D, tak nám tato zkouška vynesla 1.místo!!! Nikdo jiný ji totiž čistě dát nedokázal a k mému překvapení nebyl ani čas tak špatný (něco přes 4m/s) na to, že jsme to rozhodně nedaly po ideální dráze a vylepšení mohlo být spousta.
Agility bylo už trochu jednodušší, pan rozhodčí se už možná nad námi slitoval a pro eLka ještě poupravil vzdálenosti a úhly překážek. Takže Agi bylo opravdu pěkně běhavé. My jsme se diskly opět téměř na konci (jak jinak) :-D Likča vynechala zeď, která se v tomto pakruru šla již podruhé a já jí na ní poslala celkem z velké vzdálenosti, tak to možná Likče přišlo divné a vyhla jí. Pravda je, že zeď na tréninku moc nestavíme a asi by to bylo potřeba.. ;-)

fincup_628.jpg

  

24.08.13 jsme pořádali u nás na cvičáku v Jičíně závody O pohár Purina ProPlan. Tentokrát u nás posuzovala Alice Glöcknerová a my se opět 3x diskly. Vždycky si říkám, že na našich závodech běhat nebudu, protože se na běhy nesoustředím tak, jak by bylo potřeba. Tentokrát se mi běhalo dobře a v otevřených bězích mi chybělo vždy tak půl kroku. V agility dokonce na poslední překážce. A protože odmítnutí opravuji většinou jako celou sekvenci, tak z toho byl vždy dis. Ve zkoušce jsme se disly hned na začátku v druhé díře tunelu.
Jinak se závody vydařily a všem se u nás snad zase líbilo. :-)

20.07.13 závody agility Opatovice a pro změnu 3x dis. Alice Glöcknerová stavěla super parkury. Zato Likča byla ten den vtipná, když v jednom z běhů ucítila gril přes celý parkur a zastavila se v půlce sestupného prkna kladiny, nasála tu vůůůni, div nespadla.. Na moje oslovení "Liky" se probrala a dodělala pozici na zóně.. A až po vypouštěcím povelu se odebrala směrem ke grilu.. :-D :-D Je to prostě zlatíčko!!! :-) :-D :-)
Na pozitivním přístupu k výcviku psů je podle mě nejdůležitější, najít si v každé situaci, která nastane, něco pozitivního.. ;-) 

p7200170.jpg

 

13.07.13 na táboře jsem se rozhodla, že vyrazím i na dvojzkoušky Opsion do Dvora Králové. Dáša a Jindra mě musely trochu ukecávat, ale nakonec to bylo dobré rozhodnutí. :-D Tratě od Lenky Pánkové nebyly zrovna nejjednoduší, ale v prvním běhu se nám celkem dařilo (ikdyž jsem po doběhu měla pocit, že nám to úplně všude nevyšlo dle mých představ a že byl běh ode mě takový nějaký nervózní.. kladinka se nám úplně nepovedla.. točení kolem bočnic nic moc...). No ale ve výsledku jsme byly 2. (z 26). A díky čistému běhu na bedně, máme splněnu první zkoušku LA2. :-D Ve druhém běhu se nám pro změnu povedla super kladina, ale pak jsme netrefily náběh do slalomu (za páskou začal štěkat pes, tak se Likča po něm ohlédla..) a pak jsme se nějako zamotaly a byl z toho dis.. ;-)

29.06.-03.07.13 po roce jsme opět vyrazily na tábor agility ve Dvoře Králové. Instruktory jako vždy byli Irča Kochová a Pavel Košek. Likču musím pochválit, protože se fakt snažila a běhala celých pět dní, v což jsem ani nedoufala.. Pro někoho to bude znít divně, ale pro mě byl největší úspěch a největší radost, že jsem v prvních dnech dokázala odměňovat i přetahováním.. a dokonce jednou se přetahovat s Likčou a zároveň poslouchat Pavla, co mi řiká.. :-D Pro někoho prkotina - pro nás mega pokrok.. :-D :-) Jinak jsme si všichni užili bezva parkury, parádní běhání a spoustu rad od Irči a Pavla.. ;-) no a taky samozřejmě spoustu srandy a pohody.. a o to také jde, že? :-D :-D :-D 

580204_539737762729935_386383221_n.jpg

 

15.-16.06.13 byly jsme na závodech Opsion na Rozkoši. V běhání se nám moc nedařilo. Liky se ve vedru až tak moc běžet nechtělo (ani nedobrovolná koupel v Rozkoši nepomohla) a hlavně pakrury Petra Rybáře nám moc nesedly. Nejlepší výsledek byl 4.místo (ze 44) v sobotním agility. Ostatní běhy byly buď řízený či neřízený dis.. :-D Ale na druhou stranu v sobotu večer jsme poseděli a pěkně se pobavili a zasmáli.. ;-)

phoca_thumb_l__mg_1608.jpg

 

07.-09.06.13 jsme s Liky jely až do Krumvíře na intenzivku k Martině Konečné. Bylo to super a daleká cesta se určo vyplatila.. Pátečním tréninkem jsme se trochu protrápily.. Liky byla asi trochu unavená po dlouhé cestě a hlavně po první noci, kdy asi téměř nespala.. Další dva dny to ale bylo už jen lepší a lepší.. :-) Zpáteční cesta byla trochu dobrodružná a opět jsem si připomněla proč nerada jezdim podle navigace.. Ale byla to sranda.. Proč nejet z Krumvíře do Náchoda přes Polsko? :-D :-P :-D

25.05.13 proběhla intezivka s Alicí Glöcknerovou v Opatovicích. Bylo to fajn, parádně jsme si s Likčou zaběhaly a Alice nám mimo jiné prozradila trik na zatáčení za "urychlovačem částic". :-P

18.05.13 jsme se vydaly na III. šampionát kelpií do Jihlavy. Jednu věc jsem pochopila hned poránu. Vstávání ve 4h ráno už není nějako pro mě.. :-D Ale k běhání.. V ranním jupmu jsme měly mojí chybou výlet k tunelu přes půlku parkuru a díky tomu pak odmítačku. Ale úkol nějak aspoň doběhnout byl splněn. Ve zkoušce jsme se diskly na poslední překážce.. Kdyby ta panička trochu pohla zadnicí.. :-D No a odpoledne v agility jsme si doběhly pro 4. místo. Na pár místech jsem zaváhala a to nás stálo vteřinky chybějící k lepšímu umístění.. ;-) Celkově tuším, že jsme se v kelpiích umístily někde kolem 5. místa. :-) :-D

01.05.13 Prvomájové závody agility na našem domovském cvičáku jsou za námi.. Zdeněk Spolek stavěl pěkné, ale ne zrovna jednoduché tratě.. :-) Organizačně jsme snad vše zvládli a závodníkům se u nás snad opět líbilo.
S běháním to bylo horší... Přeci jen, když se člověk má soustředit jak na organizaci závodu tak i na běhání, není to úplně jednoduché. Soustředěnost mi chyběla hlavně ráno při jumpingu, kdy jsem zapomněla udělat otočku a o pár překážek (téměř na konci parkuru) jsme se s Liky diskly. Další dva běhy jsme měly opět dis a to tentokrát řízený tréninkový dis.. ;-)

20.04.13 Zvičinská jednička - Zdobín a třikrát dis. Já po antibiotikách a Likynka hárající... Není co napsat. Prostě nám to nějak nešlo.. Tentokrát nám parkury rozhodčí Evy Plíštilové nějak nesedly a já jsem některá místa podcenila.. První zkoušku Likča moc neběžela, ale zbývající dva jumpy to už celkem na háravku šlo... ;-) 

2013_04_20-zavody-agi-zdobin.jpg

Další fotky ze Zdobína od Julky najdete tuto.

 

14.04.13 Intenzivku s Péťou Haspeklovou na našem cvičáku v Jičíně jsem promarodila. Takže jsem se bohužel nemohla zúčasnit.. :-(

06.04.13 Aby toho nebylo málo, tak jsme ještě v sobotu vyrazily na dvojzkoušky opět do Ratenic. Tentokrát tratě stavěla a posuzovala Jitka Maroušková a obě zkoušky LA1 jsme zaběhly s Likoušem čistě. A v obou zkouškách nám to vyneslo 3. místo. Díky mé zabržděnosti (opět :-D) nám chybělo pár vteřinek na ještě lepší umístění.. V první zkoušce Liky zastavila čtyřma na zóně (místo 2on2of) a tak jsem dobu přemýšlela, jestli počkat až jí to dojde a popojde předníma na zem nebo jestli jí vrátit a udělat si celou kladinu znova anebo jestli znova zopakovat povel. Nakonec jsem zopakovala povel, ale stálo nás to určitě min. 2-3 vteřinky. Ve druhé zkoušce jsem Liky pro změnu poslala do slalomu před sebou a přebíhala jsem za ní... Takže Liky neměla ve slalomu takovou rychlost. A nakonec v závěru jsem již nestíhala a vlála kdesi za ní... Což nás stálo taky nějaký čas navíc. Ale celkově s Likoušem rozhodně spokojenost a já se hluboce zamyslím nad tréninkem jak paměti tak mojí fyzičky... :-D :-D :-D

01.04.13 Na Velikonoční pondělí jsme vyrazily do Ratenic na závody Jelimánovy Jelikonoce. Rozhodčí Alice Glöcknerová stavěla zajímavé tratě, ale otevřené běhy byly nad naše schopnosi a zkušenosti. Ve zkoušce jsme se také diskly mojí blbostí.. :-D Takže to bylo 3x dis. Jinak jsem ale měla celkem dobrý pocit, protože Likča běhala suprově a kdybych se jí tam já pořád někde nemotala do cesty a pamatovala si trať..... ;-)

16.03.13  proběhl trénink s Marťou Konečnou na Zdobíně. Marťa opět nezklamala a trénink byl jako vždy skvělý. Jen nám s Likčou brzo docházely síly. Přeci jen nemáme moc fyzičku po té naší zimní pauze a běhání v písku nám oběma rychle bralo energii (teda hlavně mě). :-D Ale Likča běhala suprově a makala! :-)

09.03.13 Seminář Učení, trénování a motivování zvířat s panem Šustou byl super. Člověk tak nějak základy pozitivní motivace zná, ale širší pohled (ze světa nedomestikovaných zvířat) mi přinesl uvědomění si spousty dalších souvislostí.

27.02.13 nás Jindra od Fičáka vytáhla do Ratenic na trénink s Jitkou Marouškovou.. Trénink s Jitkou super (jak jinak :-D) a povrch v hale taky paráda (velmi příjemný jak pro psa tak pro psovoda..). Likyna běhala krááásně, takže s tím přenecháváním někomu jinému si to asi ještě rozmyslíme... ;-) :-D

24.02.13 Zajely jsme si zaběhat na neoficiální tréninkový závod / závodní trénink
O zmrzlou nudli do Zdobína. Asi to nebyl nejlepší nápad po téměř tříměsíční zimní pauze.. Liky první parkur pročuchala, druhý parkur proběhla jakž takž a nelépe běžela jako doskokan s Filipem od Dáši.. :-D Tak aspoň víme, komu půjčíme Likouše až třeba někdy nebudeme moci běhat.. :-D :-D :-D :-P

27.01.13 Proběhla procházka s Dášou a psíšerkama. Šlo se ze Sobotky po žluté přes Osek ke hradu Kost a zpět tuším opět po žluté okolo vsi Nepřívěc zase do Sobotky. Prochajda super! :-D

09.01.13 Na rajče přidáno pár fotek ze zimních procházek, Vánoc a Silvestra...

 

p1030386kopie.jpg