Jdi na obsah Jdi na menu
 


Trénink agility s Alicí G. v Příkrém

15. 2. 2009

Nedělní soustředění agility

15.2.2009

místo: Příkrý u Semil

instruktor: Alice Glöcknerová

Právě jsem se vrátila z intenzivního tréninku s Alicí Glöcknerovou. Bohužel jsem se nedostala na sobotní trénink pro pokročilé. Takže jsem se zúčastnila se Zlatkem nedělního tréninku začátečníků a Indy jsem nechala doma v teple. 

Alice mě rozhodně nezklamala. Říká se jaký pes takový pán ( nebo je to naopak? :-)) ). Nejen fenka Alice Sunny je usměvavé sluníčko. (Mimochodem Sunny je kříženec bígla a bulteriéra - báječná kombinace...) Alice má perfektní odhad, kdy člověka upozornit na chybu, ale takovým způsobem, že ho to neodradí a hlavně dokáže ve správnou chvíli, když se něco konečně povede, pochválit.

Díky Alici mám zase další inspiraci jak trénovat začátečníky, které budu mít opět letos u nás na cvičáku na starosti. Utvrdila jsem se v tom, jak je právě pro začátečníky (a ne jen pro ně) důležitá práce na zemi a správná pochvala psovoda od trenéra a také veliká pochvala psa od psovoda ve správný okamžik... A také, že kdo chce běhat agility, musí si v prvé řadě umět se svým psem hrát.

Zároveň jsem se také díky rozhovoru s Alicí o targetech rozhodla, že se Zlatkem dotáhneme do konce naše targetové zóny minimálně na kladině.