Jdi na obsah Jdi na menu
 


Závod agility - Benešov u Semil 08/2009

1. 8. 2009
 
01.-02.08.2009

Benešov u Semil

Speciál loveckých plemen

rozhodčí: Alice Glöcknerová

Musím napsat hned na začátek, že závody pořádané Be happy Semily v Benešově byly opravdu skvělé. Takovou super pohodovou atmosféru jsem už dlouho na závodech nezažila. Málo kde si agiliťáci v dnešní době navzájem fandí. Je vidět, že lidi kteří mají lovecká plemena jsou prostě trošku jiní. :-)) K této parádní atmosféře určitě přispěla jako vždy usměvavá Alice, pěkné prostředí areálu místních hasičů, slunečné počasí a také v neposlední řadě peprné komentování závodů Luckou Součkovou.

Sobota:

Zlatko vyhrál ranní jumping. Já jsem z běhu neměla úplně dobrý pocit. Bylo to takové ucukané... Ale nikdo jiný z eLek tento parkur nezaběhl lépe, takže jsme opravdu vyhráli :-)) ;-) :-)) Ve zkoušce jsme se diskli. Zlatko vyhnul jednu překážku, protože jsem mu hodně utekla, ale vzhledem k tomu, že jsme již před tím měli odmítačku u slalomu, neopravovala jsem ho a makali jsme do cíle... V odpoledním agility bylo již horko znát snad na každém (na psech i lidech). S jedním odmítnutím jsme se umístili na 7. místě.

Indy také jumping zaběhla nejlépe. Po ránu bylo přeci jen ještě celkem chladno a doběhly jsme na super 4. místě. Zkoušky jsem se rozhodla schválně disknout za slalomem ať poběžíme jakoliv. Bylo přeci jen už dost teplo a chtěla jsem Indy trochu šetřit a využila jsem slalomu těsně u pásky, takže jsem jí mohla hned za ním odměnit. V agility jsme se diskly také, tentokrát nechtěně :-) Indy to z rovného tunelu vyneslo až na překážku dál než ta, co byla v pořadí.

Neděle:

V neděli se začínalo během agility. Zlatko celkem běh zvládl v pohodě, bohužel jsem ke konci nestihla být v čas na správném místě a tím jsme si vysloužili jedno odmítnutí. Bylo z toho myslím 5. místo. Ve zkoušce Zlaťule běžel parádně. Jen u slalomu se šel podívat na číslo, které bylo převrácené a on si myslel, že je to aportek. A tak to bylo opět jedno odmítnutí, ale naštěstí to i tak dalo na 3. místo ve zkoušce LA1. V posledním běhu - jumpingu jsme se diskli. Riskla jsem otočku na záda a Zlatko mi zdrhnul do tunelu :-)) Moje blbost...

Indy první běh běžela díky chladnější teplotě poměrně rychle. Bohužel se mi ji po rovném tunelu na konci trati nepodařilo stáhnout na správnou skočku a valila to opět do nesprávného cíle... :-(( Ve zkoušce SA2 ze začátku Indy moc neběžela, ale po pár překážkách se přeci jen alespoň trochu rozeběhla a tak jsme parkur nakonec dokončily. A bylo z toho 4. místo. V posledním běhu Indy už skoro neběžela vůbec. Byla na ní znát již hodně únava a také ji nesvědčí tak velké horko. I přes to jsme skončily na 6. místě.

Ve speciálu loveckých plemen jsme se nakonec s Indy umístily na 5. místě hnedle za Jesinkou, která byla 4. První tři místa v kategorii small obsadili zaslouženě tři jezevčíci, kteří předváděli opravdu pěkné výkony. :-))