Jdi na obsah Jdi na menu
 


Závod agility - Dvůr Králové nad Labem 07/2009

12. 7. 2009
11.7.2009

Dvůr Králové nad Labem

Opsion 005

rozhodčí: Lenka Pánková


Tak máme za sebou zase jeden smolný závodní den. Jak Irča Kochová, při celodenním komentování poznamenela u jedné závodnice (které se ten den zrovna moc nedařilo) : "Když se daří, tak se daří. Známe to každý." Tak tahle věta platila v sobotu i na mě.

Krátce a stručně - Indy 3x dis. Indy totiž neběhala téměř vůbec. Když už se rozeběhla, tak většinou ve chvíli, kdy se rozhodla, že půjde na nějakou překážku (která samozřejmě nebyla v pořadí) bez ohledu na to kde stojím já a co řikám. Nebo ještě lépe to vzala rovnou do cíle (který měl být až za dalších 5, 10, 15 překážek). Ano, opravdu v jednom běhu to zatočila do cíle asi po páté překážce... :-)) Závěrečné agility jsme tedy schválně zakončili na opačném konci parkuru, aby si zase vzpoměla, že odměna nemusí být jen ve stejném směru jako je start... Indy ale stihla i pobavit. Ve chvíli, kdy vyběhla na vršek áčka, pan fotograf zmáčkl spoušť a Indy na cvakání foťáku zareagovala, jako správná modelka. Zastavila se na špičce áčka a hodila pohled do foťáku s výrazem: "Jsem tu prostě nejkrásnější, že?" :-))

Obrazek



Zlatko běhal o mnoho lépe. :-) Ale ani nám se disky nevyhnuly. Doběhli jsme jen zkoušku LA1 s odskočenou zónou na kladině a s fousovou zónou na áčku. I tak to dalo na celkem dobré 5. místo. Já byla zklamaná hlavně kvůli těm zónám. V otevřených bězích jsme se diskli. V jumpu jsme se diskli i přes to, že jsem Zlatka do správné díry tunelu vedla ob překážku (přes zeď) tak, abych ho do špatné díry nevytlačila, ale málo jsem na něj houkla a on si stejně vybral tu špatnou díru. V agility jsem si lépe pohlídala zóny, ale Zlatko nějako nezahnul  o 180° na houpačku a letěl dál na skočku rovně. Nepomohl ani povel toč (pro zkrácený skok do leva) ani křížení za psem.

Obrazek


Indy:
jumping - dis
zkouška SA2 - dis
agility - dis

Zlatko:
jumping - dis
zkouška LA1 - 5. místo (ze 17 týmů), 1 chyba, 0 odmítnutí, postupka 4,01 m/s
agility - dis

Obrazek


..že vždycky ty naše psiska při tom běhu vypadají tak hezky a elegantně, zato člověk se tváří jak idiot :-)) ;-)

Fotky jsem si vypůjčila na www.opsion.cz a jejich autorem je Ivan Růžička.