Jdi na obsah Jdi na menu
 


Závod agility - HK Jumping speciál 04/09

5. 4. 2009

4.4.2009

Hradec Králové - Jumpový speciál

rozhodčí: Jaroslava Podmolová a Eva Plíštilová

Původně jsem myslela, že na jumpový speciál do Hradce nepojedu. Na MR v agility se letos nechystáme (spíše to necháváme náhodě) a tak jsem si říkala, že nepotřebujeme sbírat kvalifikační běhy. Pak jsem ale zjistila, že Zlatko je na závodech na zónovkách (hlavně kladině a houpačce) hodně nejistý a pomalý a řekla jsem si, že tři jumpy jsou pro něj jako stvořené... :-)) Nakonec jsem do Hradce přihlásila Zlatka i Indy.

V prvním běhu jsem Indy diskla při stahovačce mezi bočnicemi, kdy jsem nestihla zabrzdit a díky kroku navíc, který tam už neměl být, jsem ji vytlačila na skočku z druhé strany než se měla jít - moje blbost. Druhý běh jsme zvládly bez chybky, ale hooodně pomalu - Indy si zase myslela, že se bude celý den opalovat na sluníčku a nebude muset nikam běhat... Třetí běh byl opět pomalý a ještě jsem ji nezvládla vytlačit ve vlásence a bylo z toho jedno odmítnutí. Celkově v součtu Indy i přes diskotéku v prvním běhu získala parádní 4. místo v SA2.

Se Zlatkem jsme měli vzestupnou tendenci. A poslední běh, který byl také nejjednodušší se nám povedl nejlépe. Ale po pravdě řečeno, první dva běhy jsem spíše kazila já - pozdní nebo předčasné povely příp. žádné povely... V prvním běhu se nám nepodařil náběh do slalomu, kde jsem se mu spíše pletla a ulítla nám jedna tyčka. Ve druhém běhu jem dělala otočku blízko skočky - tyčka dole. Pak jsem se tak soustředila, aby jsme trefili správný tunel, že jsem mu nedala povel na kruh, který byl před tunelem - odmítnutí. Poslední běh jsme dali bez chyby, ale bohužel díky tomu, že jsem již neměla dost síly a energie jsem Zlatka dost zpomalovala svojí pomalostí :-)) Zlatko nakonec v součtu LA1 získal skvělé 3. místo. Bohužel se v součtu vyhlašovalo jen 1. místo v každé kategorii a nemohli jsme si tedy užít stupně vítězů. I tak nás to hřeje u srdíčka...

Indy:

Jump č. 1 - dis

Jump č. 2 - 8. místo (ze 40), 0 odmítnutí, 0 chyb, postupka 3,77 m/s

Jump č. 3 - 16. místo (ze 40), 1 odmítnutí, 0 chyb, postupka 3,92 m/s

Součet SA2 - 4. místo (ze 16)

Zlatko:

Jump č. 1 - 28. místo (z 59),  2 odmítnutí, 1 chyba, postupka 3,39 m/s

Jump č. 2 - 21. místo (z 59), 1 odmítnutí, 1 chyba, postupka 3,72 m/s

Jump č. 3 - 14. místo (z 59), 0 odmítnutí, 0 chyb, postupka 4,65 m/s

Součet LA1 - 3. místo (z 29) !!!