Jdi na obsah Jdi na menu
 


Závod agility - MR bíglů Dřevěnice

27. 9. 2009
27.09.2009

Dřevěnice

Mistrovství republiky bíglů

rozhodčí: Alice Glöcknerová

Semilští organizátoři jsou vždy zárukou originality hlavně srandy. Popravdě poránu nám moc do smíchu nebylo. Parkur naznačovalo pouze posekané místo na rozlehlé louce a na druhém konci dokonce byly dvě ovečky. Ale během chvíle se vytyčil parkur, začalo se stavět, zprovoznilo se ozvučení a ovečky utekly do neznáma. :-)) Takže se mohlo v pohodě začít s prohlídkou a závoděním. A srandy jsme si během dne taky užili spousty.

Běhy agility a jumping byly otevřeny tentokrát pouze pro bígly a vyhonoceny byly dohromady pro eMka a eSka (což je rozumné, když jsme v eSkách byly pouze tři ). Zkoušek se mohla zúčastnit i ostatní plemena. Se Zlatkem jsme si  tedy dnes zaběhli pouze jednou.

U Indy jsem se opět přesvědčila, že k dokonalému výkonu potřebuje naprosto dokonalé podmínky. A ty pokud nejsou, tak prostě neběhá. Bohužel trochu nerovný terén a hlavně poměrně tvrdá tráva posekaná na krátko se Indy hodně nelíbila. V ranním jumpingu se Indy díky nerovnosti málem přerazila hned o druhou překážku, ale tento běh ještě jakž takž doběhla. Ve zkoušce jsme se diskly. Před slalomem Indy předváděla taneček o třech nohách a dala tím najevo, jak jí na té proklaté trávě fakt mučím... ;-)) ... au au to to píchá do paciček... ...aspoň jsme taky pobavily ostatní :-) A o pár překážek dál jsme se diskly. Agility byl spíš běh zoufalství. Indy nechtěla běžet téměř vůbec a nakonec ani nevím, kolik jsme nasbíraly odmítaček a chyb. Vzhledem k průběhu našich běhů jsem nakonec byla spokojená s celkovým 8. místem v součtu eMek a eSek bíglů.

Zlatko si zaběhl pouze zkoušky LA1. Bohužel nám spadla jedna tyčka a díky mému špatnému vedení jsme měli ještě i odmítačku na poslední překážce (Zlakto skočil přes bočnici) - ach ty moje vypouštěné a nesoustředěné konce... Na druhou stranu se nám povedly celkem pěkně všechny zóny (áčko a kladina), z čehož jsem měla radost :-)) Díky tomu, že v LA1 startovaly jen dva týmy vč. nás, jsme i s tímto výsledkem získali 1. místo. ;-))

Velká gratulace patří Petře Hamtilové, která se v celkovém součtu umístila s Jessie na krásném 2. místě. A věřím, že pokud by byl terén o něco lepší, tak to mohlo být i to první místečko. Jessie totiž taky očividně neběžela úplně naplno... Tím ovšem nechci snížit výkon prvního bíglíka (nepamatuji si jméno, ale tuším že běhají s paničkou za OSA Vosa Ostrava), který běhal naplno bez ohledu na podmínky a vítěztví si dnes skutečně zasloužil.