Jdi na obsah Jdi na menu
 


Závod agility - Nymburk 04/2009

26. 4. 2009

25.4.2009

Nymburk

Royal Cup a Beagle pohár Středočeského kraje

rozhodčí: Zdeněk Spolek

Do Nymburka jsme jeli hlavně kvůli Indy a Beagle poháru Středočeského kraje. Až na místě jsme zjistili, že díky stanovování standardního času koeficientem bude pohár pro bígloše rozdělen na small a medium. Což mi bylo od začátku trochu líto, že budeme závodit jen ve třech. Bíglošů "smolíků" se více nesešlo a tak jsme bojovali mezi sebou jen já s Indy, Péťa s Jessie a Janča s Lopuchem. S holkama se dobře známe a tak jsme si navzájem fandily. V podstatě bylo jasné, že na bedně skončíme všechny. Otázkou jen bylo v jakém pořadí.

Indy nakonec udělala nejméně chyb a to především díky tomu, že se klasicky nikam nehnala a já jí stíhala lépe hlídat. Indy tedy získala v beagle poháru 1. místo v kategorii small. Péťa s Jessie skončila na 2. místě. Holky běhaly parádně a hlavně narozdíl od nás super rychle, ale bohužel měly o nějakou tu chybku navíc...

Obrazek

Indy
Jumping: 16. místo (z 26), 2 odmítnutí, 0 chyb, postupka 3,82 m/s
Zkouška SA2: dis
Agility: 6. místo (z 26), 0 odmítnutí, 0 chyb, postupka 3,29 m/s :-(

Zlatka jsem samozřejmě nemohla ošidit a tak si taky zaběhal. Zlatko běhá čím dál tím lépe, ale stále máme co zlepšovat (zónovky a zkrácení oblouků). Zlatko si nevedl vůbec špatně a skončil 2x na parádním 5. místě.

Zlatko
Jumping: 5. místo (z 38), 0 odmítnutí, 0 chyb, postupka 4,39 m/s
Zkouška LA1: 5. místo (z 20), 0 odmítnutí, 1 chyba, postupka 3,81 m/s
Agility: 19. místo (z 38), 2 odmítnutí, 1 chyba, postupka 3,35 m/s

Ještě bych se chtěla vrátit k poháru pro bígloše. Jak jsem už psala, od začátku mě mrzelo, že jsou bíglové rozděleni na small a medium. O to víc mě to mrzelo na konci, když jsem zjistila, že by jsme s Indy pravděpodobně skončily na bedně i kdyby byli všichni bíglové dohromady. A určitě by mě těšilo třeba i třetí místo ze všech více, než první místo ze tří... Ale co už.

V medících byl boj o první místa rozhodně napínavější. Bohužel byl výsledek ovlivněn tím, že Abby, která si suveréně vedla v jumpu, pak v závěrečném agility strčila hlavu do druhé díry tunelu a pan rozhodčí to ze své pozice vyhodnotil jen jako odmítnutí. My jsme seděli přesně ve správném úhlu a jasně jsme viděli, že tam ta hlava opravdu byla :-((
Agility je jen sport, rozhodčí je jen člověk a závodník buď uzná svou chybu nebo ne. I to je agility...