Jdi na obsah Jdi na menu
 


Závod agility - Rychnov nad Kněžnou 05/2009

17. 5. 2009

16.5.2009

Rychnov nad Kněžnou - "Rychnovský Rarášek"

rozhodčí: Alice Glöcknerová

V Rychnově  bývalo vždy pěkné počasí, ale letos nám bohužel sobotní dopoledne propršelo. Naštěstí se počasí v průběhu dne umoudřilo a odpoledne i svítilo sluníčko.

Alice postavila opět zapeklité tratě a všechny běhy byly poměrně těžké... Například v agility spousta eLkových psů skončila v modrém tunelu, do kterého se nemělo jít. I v ostatních bězích bylo poměrně dost diskvalifikací a čistě dobíhalo opravdu minimum psů.

Už před ranním jumpingem nás Alice upozorňovala, že v tomto jumpu člověk ani na chvilku nesmí vypnout a musí se po celou dobu soustředit na každý krok, pohyb a povel. Měla pravdu. V tomto běhu jsme se diskli s Indy i se Zlatkem...

Indy:

Jumping: dis - jsem na trati zabloudila a Indy poslala jinam. Ikdyž jsem si to v tu chvíli uvědomila, Indy už nestihla zareagovat a vběhla do tunelu místo na skočku. Dál jsme pokračovali tréninkově a zakončili jsme parkur na druhém konci.

Zkouška SA2: 10.místo, 2 odmítnutí - jedno odmítnutí díky mému akrobatickému kousku a druhé odmítnutí na poslední překážce, kterou Indy přehlédla... Tím pádem i pár trestných bodů navíc za čas...

Agility: dis - Indy hned na začátku minula rovný tunel... Nechápu :-) O kousek dál jsme se diskli. Pro změnu šla do tunelu do kterého neměla. Využili jsme tedy situace a opět končili na druhém konci.

Zlatko:

Jumping: dis - doběhli jsme dál než s Indy. Už jsem si aspoň pamatovala parkur :-), ale Zlaťule si to chtěl trochu zkrátit a běžel do cíle o něco dříve...

Zkouška LA1: 3. místo, 0 chyb, 0 odmítnutí - Poměrně těžká jedničková zkouška plná křížení za psem, které nám moc nejde... Ze zónovek byla použita houpačka a Áčko. Zlaťák to nakonec zvládnul vše v pohodě a stačilo nám to na perfektní třetí místo.

Agility: 7.místo (ze 43 týmů), 1 odmítnutí - odpolední agility, ve kterém se vydiskovali skoro všechny eLka jsme zvládli výborně. Do parkuru byla zařazena zeď, kterou nemáme natrénovanou a tak z toho bylo jedno odmítnutí. Škoda, mohlo to být podruhé na bednu...

Bohužel se čím dál tim víc přesvědčuji, že se nedokážu na oba psy soustředit. Buď to ten den kazím jednomu nebo druhému. Na další závody jedeme až začátkem června, tak snad něco potrénujeme a já si asi budu muset koupit ginko biloba na tu moji sklerózu... :-))