Jdi na obsah Jdi na menu
 


Závody agility - Podzvičinská jednička

22. 4. 2012

22.04.2012
Podzvičinská jednička - Zdobín
rozhodčí: Eva Plíštilová

 

Tak máme s Hollywood první závody za sebou. A musím říct, že se vydařily parádně. Vše co jsem si naplánovala, tak nám vyšlo. To co nemáme dotrénováno ani vyjít nemohlo, ale o tom níže.. :-D :-))

Ve Zdobíně pořádají závody speciálně pro začínající týmy, které běhají v kategorii A1. Na programu byla zkouška A1 a dva jumpingy obtížnosti A1. Celý den jsme se všichni tak trochu modlili, aby nezačalo pršet a to se nám i vyplnilo. Ikdyž o něco tepleji být mohlo.. ;-)

Před startem se musela Likyna nechat změřit od paní rozhodčí (kupodivu jí láskou neukousla nos ani jinou část těla :-)) No co vám mám vyprávět. Zázrak se nestal a běháme tedy v eLkách. Paní rozhodčí se nás jen opatrně zeptala, že doufá, že trénujeme na eLka. Moje odpověď byla, že jsme smířené s osudem.. :-D :) Oficiální závodní výška Likyny je 46 cm. Myslím si, že má možná o cenťák víc, protože se trošku pod měrkou přikrčila.. Ale to nehraje žádnou roli...

Ráno se začínalo zkouškou. Ještě těsně před startem jsem se rozhodovala, zda do zkoušky vůbec nastoupím a to hlavně kvůli nedotrénovanému áčku. Houpačka naštěstí v parkuru nebyla. Na druhou stranu jsem si chtěla zkusit alespoň zónu na kladině v závodním prostředí. Zkouška naštěstí byla postavená tak, že pro moje účely splňovala vše co jsem potřebovala. V první části kladina, uprostřed slalom a ke konci áčko. Takže plán byl takový, že pokud dáme zónu na kladině budeme pokračovat dál. A pokud se čistě dostaneme i přes slalom (což bylo v našem případě hodně nepravděpodobné..), tak risknu i to áčko. Zóna na kladině vyšla perfektně... Náběh do slalomu jsme ale nedaly a vyrobila jsem Likyně dvě odmítačky. Rozhodla jsem se tedy jak bylo v plánu skončit v tunelu, který byl před áčkem. Takže zkouška LA1 - Dis. :-D ...ale záměrný. ;-)

Druhý běh, tedy jumping 1 se nám povedl asi nejlépe. Likyna makala, já jsem přesně věděla co kde chci udělat a proč. Bohužel nám spadla jedna laťka, která byla ale samozřejmě moje, protože jsem nedotáhla pohyb a nevytvarovala jsem ideálně Likče trasu. Pak jsme ale tentokrát trefily náběh do slalomu a celý slalom jsme daly čistě a na naše poměry i celkem rychle. Nakonec z toho bylo díky té shozené tyčce 4. místo, ale v druhém nejlepším čase. A vzhledem k tomu, že nám zatím slalom trvá jednou tak dlouho co ostatním, tak naprostá spokojenost. Pes prostě nemusí vypadat že nějak maká na trati a přeci může být rychlý.. :-D

Poslední jumping 2 se nám už tolik nepovedl. Sice jsme ho zaběhly čistě, ale na trati bylo více míst, kde něco vázlo. Na začátku slalom na levou ruku (naši horší), takže slalom hooodně pomalu. Pak následovala pasáž, kde jsem si nebyla úplně jistá, jak nám to s Likynou bude vycházet.. Svojí nerozhodností jsem nestihla záda a musela jsem zvládnout tedy celou část parkuru na levou ruku s vysílačkou do látkového tunelu.. Likyna na mě koukla jako co to tam blázním, ale dala to. Samozřejmě i zde nás to stálo nějakou vteřinku. Výsledek tedy čistý běh a tuším nějaké to 6. místo.

Tááákže dopilujeme slalom a zónovky a borderky třeste se! :-p :-D


Jinak musím také pochválit Dášu s Deltičkou, protože běhaly holky parádně.. A když kouknete k nim do videí, jak si brali Delču z útulku, tak klobouk dolu, co vše s takovým pejskem Dáša dokázala udělat za práci... ;-) ...a na Deltičku dnes se můžete pro porovnání podívat tady. Na první pohled by člověk vůbec neřekl, že to je ten samý pejsek.. a on fakt je. ;-)