Jdi na obsah Jdi na menu
 


Trénink coursingu - Česká Skalice 03/10

11. 3. 2010

Trénink coursingu

06.03.2010

Místo: Česká Skalice - Autokemping Rozkoš

Pořadatel: Český pes


S Indy jsme se narychlo přihlásily na další trénink coursingu. Tentokráte probíhal u přehrady Rozkoš a tak cesta nebyla až tak daleká. Před přihlášením jsem chvíli váhala, protože jsem již měla Indy nahlášenou na nedělní závody agility. Nakonec jsem si  ale řekla, že Indy má z coursingu mnohem větší radost a tak bylo rozhodnuto.


Na tento trénink s námi jela i Jindra od kluků pudlíků s Fífou. Pro Fífu to byla první zkušenost a byl móóóc šikovný. Střapec se mu líbil, chtěl se o něj tahat a v druhém běhu již přesně chápal co se po něm chce a bez problémů mazal za střapcem a na konci se do něj zakousl. Že by další coursingový nadčenec?


Indy byla strašná ziminka a tak většinu času trávila v autě. Chvíli před během jsem jí vzala ven a i přestože se klepala zimou, byla očividně na běh natěšená a štěkala na ostatní běhající psíky. Na startu už úplně zapomněla na tu příšernou zimu a těšila se tak, že jsem jí málem neudržela. Vzhledem ke končící zimě, byl terén hodně různorodý. Místy ležel ještě sníh, sem tam byla napůl rozmrzlá kaluž a občas i trocha toho blátíčka a teplota kolem nuly. Kdo zná Indy nevěřil by, že v tomhle někam poběží...

 

Ta která i sebemenčí kaluž obejde, aby si náhodou nenamočila pacičky. Je jí venku zima ikdyž je tam +15°C. Když prší, tak by se nejraději ani nešla ven vyvenčit. Když v zimě přijdeme z venku domu, vyskočí na klec, aby si mohla stoupnout předníma packama na radiátor a ohřát se...


A přesto běžela. Běžela s takovým nadčením a radostí, že jí vše ostatní bylo jedno. A to je to, proč budeme na coursing jezdit dál, ikdyž už nemá cenu plnit coursingovou licenci a nebudeme v coursingu nikdy závodit.


Mimochodem v neděli na agi 3x dis :-))