Jdi na obsah Jdi na menu
 


Skoková gymnastika

23. 11. 2009
Skoková gymnastika pro štěně aneb krycí název Žlababa :-))
22.11.2009

Martina - pokusný instruktor ;-)
Péťa - pokusný psovod
Agile Ashley Foxy Dreamer - pokusné štěně


Včera jsme s Péťou od bíglic učinily menší pokus se skokovou gymnastikou. Péťa přivezla na cvičák část okapu = žlabu (odtud krycí název) z domova a zbývající dva tzv. regulátory jsme si vypůčily z okapu odvádějícího vodu z verandy od cvičákové klubovny. Po našich pokusech jsme samozřejmě okap uvedly do původního stavu. :-))

Vše o skokové gymnastice mám vyčteno z internetu nebo případně zkouknuto z videa na netu. Něco málo jsme si zkoušeli na jarním tréninku s Katkou Lerlovou v Opatovicích a na druhém tréninku s holkama Lerlovýma jsem se k tréninku štěňátek vždy jen nachomýtla... Necítím se tedy moc oprávněna někoho něco v tomto směru učit. ;-)

Nadruhou stranu si myslím, že pokud štěndo do ničeho nenutíme násilím, nemůžeme mu nijak ublížit. A obrácený okap není zas až tak vysoký, aby to bylo nevhodné  pro  bez mála půlroční štěndo. Nakonec vše dopadlo nad mé očekávání a Ešlinka byla moooc šiškovná. :-)) Vzdálenost mezi regulátory jsme musely upravit jen jednou a pak už Ešlinka krásně skákala s jedním odrazem mezi regulátory. Vypadalo to nad očekávání pěkně, tak to snad i bylo dobře ;-) Pak jsme ještě zkoušely i přípravu na zatáčení. Což nám dělalo trochu problém, správně regulátory postavit jako paprsky od sluníčka, když každý byl jinak dlouhý. :-)) Ale nakonec se podařilo a Ešlinka krásně zvládala i zatáčet...

Video bohužel nemáme, protože jsem nějako zapomněla kameru doma. Tak snad příště...

PS: Od Ježiška si přeju DVD od Susan Salo - Puppy Jumping... Angličtina sice není moje silná stránka, ale snad z toho sem tam něco pochytim a pochopim :-)) ;-) :-))