Jdi na obsah Jdi na menu
 


Proč Zlatko?

31. 1. 2009

Proč běhat agility s půjčeným psem? křížencem? cca čtyři roky starým? eLkové velikosti? 

Občas se setkávám s otázkou ostatních, jestli mi to vůbec stojí za to. Odpověď je jednoduchá. Stojí to za to. Ráda trénuji a učím sebe i psa něco nového.

Proč půjčený pes? 

S Indy letos budeme závodit šestým rokem, již dolaďujeme jen drobnosti, víme, co od sebe navzájem můžeme čekat. To je čas, kdy si agiliťák kupuje nového parťáka na běhání, aby se posunul nějak dopředu. Zvlášť pokuď si svého prvního agilitního spolubojovníka původně pořizoval jen jako domácího mazlíka... Bohužel momentálně si nemůžu pořídit štěně. Do našeho 1+1 se opravdu už čtvrtý pes nevejde. Proto jsem se rozhodla, že si dalšího psa pořídím, až na to budu mít prostor a hlavně čas. Proto půjčený pes.

Proč čtyřletý kříženec?

To je náhoda. Prostě mi jeho majitel nabídl, jestli by někdo od nás ze cvičáku nechtěl se Zlatkem běhat, že potřebuje, aby ho někdo zabavil. Zlatko je chytrý, žravý a ani aportek mu není cizí. Co víc si přát? ;-)

Proč psa do kategorie eL?

To je samosebou také náhoda. Ale vždycky jsem chtěla psa do eLek. S mojí výškou téměř 180 cm se mi opravdu prostě lépe běhá s velkým psem... Samozřejmě je mi jasné, že to v již téměř černobílém borderčím závodním poli nebudeme mít jednoduché. Ale každopádně se s tím nějak popereme. :-)) Oni ti borderkáři to také nemají úplně lehké. Ukočírovat šílenou borderku asi taky neni jen tak. ...ale když se jim to povede a parkurem prosviští černobílá šmouha na "dálkové ovládání", koukám s otevřenou pusou a přiznám se, blednu závistí :-)) ;-)) :-))